top of page

Geplukte kip of sextoy?Vanaf een afstandje valt m’n oog op een groot, glimmend, rosé-kleurig voorwerp. Wanneer ik dichterbij kom, lijkt het object misschien nog wel het meest op een geplukte kip. Zo’n eentje met de poten opgetrokken en de borst vooruit. Ik loop om het object heen en tel maar liefst 3 cloaca’s. Op het filmpje dat ernaast wordt afgespeeld, zie ik een jonge vrouw seks hebben met deze kip. Ze vingert de kip en likt aan de intieme delen. De poten stopt ze wellustig in haar mond. Ik glimlach, maar voel mij er enigszins ongemakkelijk bij. Wanneer ik om mij heen kijk, zie ik ook andere toeschouwers wat onrustig heen en weer schuifelen en zich waarschijnlijk net als ik afvragen waar we in hemelsnaam naar kijken.


Tijdens mijn ontdekkingsreis naar de relatie tussen voedsel en seksualiteit kom ik geregeld inspirerende personen tegen die bijzonder werk maken. Zo ook de jonge ontwerper Sarah Fitterrer uit Berlijn. Ik ontmoet haar tijdens de Dutch Design Week ’21 in Eindhoven, waar ze haar eindwerk ‘Horst’ presenteert. Sarah is geïnteresseerd in het voedselsysteem. In hoe we ons voedsel produceren en consumeren, en welke keuzes daaraan voorafgaan.Haar visie op het voedselsysteem en de vertaling naar het prikkelende ontwerp Horst, roept vragen en bewondering bij me op. Ik bewonder hoe ze een groot voedselvraagstuk als ‘wie eet er zo veel vlees en waarom?’ uiteindelijk weet uit te drukken in een geplukte kip als sextoy. Daarnaast roept het ook veel vragen bij me op: Wie eet er statistisch gezien dan het meeste vlees? Wat is de motivatie van deze personen om veel vlees te eten? Waarom besloot ze een alter ego te creëren? Wat is de reden om voor een kip te kiezen? Waar is de kip van gemaakt? En wat is de bedoeling van haar werk?


Misschien gaat Horst over seks. Of over macht. Over het objectiveren van het vrouwelijk lichaam. Of over consumentisme. Maar los van de vraag waar haar werk over gaat, is wat het werk bij je oproept. Ongemak en fascinatie in mijn geval en bewondering voor deze lefgriet.


Wil je meer weten over het werk van Sarah? Of een live performance van Horst bijwonen? Schrijf je dan hier in voor haar nieuwsbrief.Over dit blog

De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen met trek in het leven. Op een ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en reist ze Nederland rond op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens multi-zintuiglijke workshops, via lezingen en in blogs.


Credit pics: @wolfdaubin @annelenevl en Femke Reijerman

Comments


RECENT POSTS

bottom of page