top of page

Sploshing


Heb je ooit van ‘sploshing’ gehoord? In 2016 was dit een hype. Letterlijk betekent het woord 'een zacht spattend geluid'. Het fenomeen sploshing houdt in dat je met je blote billen – of andere lichaamsdelen – in een taart gaat zitten. Vaak wordt de taart van het lichaam gegeten, anderen wrijven hun naakte en besmeurde lijven tegen elkaar aan. Kunstenaarsduo Bompas & Parr maken lekkere beelden van dit tafereel. Check hier hun filmpje.

Omdat ik graag zelf wil ontdekken hoe het voelt om met mijn achterste in een taart te zitten, is het tijd voor een nieuw experiment. Maar voordat ik begin, gaan er allerlei keuzes aan vooraf. Allereerst het besluit of je zelf een taart bakt of er eentje koopt. Ik besluit voor het laatste te gaan. Liever lui dan moe, beken ik eerlijk. Vervolgens het dilemma: Ga je naar de supermarkt of koop je de taart bij een bakker? Na een kort twijfelmoment, kies ik toch voor de supermarkt. De bakker maakt namelijk taarten die te lekker zijn om in te zitten. Zonde toch? Het formaat is tevens van belang. Ik zoek een grote taart zodat mijn beide billen bedekt raken. En welk type taart koop je dan? Een appeltaart en vlaai hebben harde stukjes, zij vallen af. Een chocoladetaart of kwarktaart lijken me ideaal vanwege de zachtheid en smaak. Maar helaas zijn deze niet voorradig bij de supermarkt. De slagroomtaart van € 8,95 is een goed alternatief. Ik besluit dat het deze taart wordt.

Nu volgen de laatste stappen in de voorbereiding: warm de taart op naar kamertemperatuur; douche ondertussen; kies een geschikte ondergrond voor de taart en doe een warming up door een paar bijna-taart-zit-oefeningen te doen. Nu is het zover. Na een korte adempauze, beweeg ik mijn billen richting de patisserie. Ik beland vervolgens in een sponzige, ietwat kleverige substantie. Een hoog gilletje als gevolg en terwijl ik me omdraai, zie ik een taart die geen taart meer is. Mijn partner herhaalt de oefening op zijn beurt. En we wisselen enkele lichaamsdelen af.

Al met al, sploshing klinkt leuk maar de activiteit zal ik niet snel herhalen. Het gevoel aan de billen is namelijk niet zo bijzonder. Sploshing nodigt wel uit om de taart van je partner te likken. Dan is het overigens wel belangrijk om een echt lekkere taart te kopen of maken. En je voorkomt dat 90% wordt weggegooid. Is het experiment uiteindelijk ook opwindend is de hamvraag? Wel prikkelend naar mijn mening, maar niet geil. Vooral omdat je je partner naar zure room vindt ruiken. Zelfs na 3x douchen.

Ben je ook een doener en wil je sploshen zelf ervaren? Klik hier voor meer tips en trucs.

Fotografie: Bompas & Parr / Jo Duck, Cake holes, 2016

RECENT POSTS

bottom of page