top of page

Chocolate Salty Balls


In mijn ontdekkingsreis naar de invloed van eten op seksuele gezondheid heb ik me laten inspireren door muziek. Wie over eten zingt, heeft het vaak over seks, las ik in het NRC-artikel 'Hij mag het glazuur van de taart likken' (2016). Popliedjes staan vol met smakelijke verwijzingen.

Sjaan ft. Cookie Brown zingen in het nummer ‘Oreo': “Laat me je likken als een oreo. Met je billen op een neer als een rodeo. Doe maar dippen in die melk man. Ik geef je melk, noem maar melkman." De rockband Led Zeppelin gebruikt voedsel als metafoor in hun nummer ‘The Lemon Song’: “Squeeze me baby, till the juice runs down my leg. The way you squeeze my lemon, I am gonne fall right out of bed.” En het refrein uit het nummer ‘Chocolate Salty Balls’ van soulzanger Isaac Hayes bindt er eveneens geen doekjes om: “Suck on my chocolate salty balls. Stick em in your mounth and suck em.

Het valt me op dat er vaak over ronde, zoete of vloeibare producten wordt gezongen, zoals kersen, frambozen, taarten, lolly’s, honing en champagne. Wanneer ik de muziekclips terugkijk, zie ik dat er vooral met eten wordt gespeeld: in bad, op tafel en op het strand. Het nuttigen van voedsel doet wonderbaarlijk genoeg niemand. Ook merk ik dat vrouwelijke zangeressen net zo creatief in hun woordkeuze zijn als mannen. Maar dan iets anders.

Al met al, na een middag heel veel lol te hebben gehad met het luisteren naar muziekteksten en het bekijken van hilarische clips met perzik-planeten, food-fights & overstromende milkshakebekers, heb ik een playlist samengesteld. Zeventien nummers van muzikanten uit de afgelopen 90 jaar die over hun culinaire fantasieën zingen. Van pop, rock en soul, tot r&b, hip hop en Nederlandse carnavalskrakers. Mogelijk ken je er een aantal, misschien zitten er nieuwe nummers bij.

Luister hier naar de playlist.

Laat het me weten wanneer jij nog een toepasselijke muziektip heb die niet in deze lijst mag ontbreken.

Over dit blog

De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen die net als zij, van lekker eten en vrijen houden. Op haar ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen wat de invloed van eten op seksuele gezondheid is. Dit blog is een persoonlijk reisverhaal waarin ze allerlei experimenten doet, experts interviewt en gerechten bereidt.

Bronvermelding: De afbeelding is van Giphy. De playlist is gemaakt in de digitale muziekservice Spotify. Het artikel is geïnspireerd op het NRC-artikel “Hij mag het glazuur van de taart likken” (2016)

RECENT POSTS

bottom of page