top of page

De zinnenprikkelende moestuin


Afgelopen Koningsdag heb ik m’n lustopwekkende moestuin geopend: het Hof van Aphrodite. Op het erf van De Wilde Boerderij tref je nu de eerste moestuin aan die is opgezet om de zin in seks te vergroten. De moestuin ligt langs een meanderende beek dat de tuin van water voorziet, in de luwte van een eeuwenoude sequoia en op de plek waar vroeger ook een moestuin heeft gestaan. Het Hof van Aphrodite bestaat uit 25 vierkante meter zinnenprikkelende, tintelende en hopelijk libido-verhogende producten. Ik kan m'n lol op.

De tuin is in verschillende bedden ingericht: zacht fruit, graan, kruiden, eetbare bloemen en groenten. De keuze voor de producten heb ik gebaseerd op de uiterlijke vormgeving van de producten én de inhoudsstoffen hiervan. De mate waarin de producten scoren op deze twee variabelen, heb ik in een 5 sterrensysteem aangegeven. Van producten met 5 sterren wordt je natuurlijk supergeil en van producten met 1 ster zijn er nog een heleboel extra ondeugende woordjes (die in je oor worden gefluisterd) en/of uitgebreide massages nodig.

Het opzetten van de tuin is overigens niet echt libido-verhogend. De vrije

avon(d/t)uurtjes en de weekenden staan in het teken van spitten, paadjes treden en houtsnippers uitstrooien. Maar ook een beplantingsplan maken, afrasteren, zaadgoed kopen - en weer terug naar de winkel omdat je ook gereedschap mist - zaaien en water geven. Verder schoffelen, paardenstront scheppen en iedere dag bij het ochtendgloren kijken hoeveel millimeter het gewas gegroeid is. Je raadt het al, een stuk minder seksen dus. ’s Avonds rozig, uitgeput en op tijd naar bed. ’s Ochtends spierpijn - omdat ik als typemiep ook helemaal niets meer gewend ben - en vroeg eruit om de merels en fazanten weg te jagen. Wel verslavend. Gezond ook. Ik heb nu een gekleurde vakantiekop en weer spieren waarvan ik vergeten was dat ik ze had. Bovenal voel ik me nu echt een boerin. Die komen ook hun erf niet af.

Een moestuin aanleggen kan natuurlijk iedereen. Mijn insteek is eigen teelt van lustopwekkende producten. Ik benieuwd wat het met mijn seksuele gezondheid doet. En ik sta te trappelen om de eerste workshops te geven met producten uit het Hof van Aphrodite, omdat het nog veel leuker is om dit met anderen samen te ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bedden met aardbeien, rijen asperges, het opkomende abc-kruid, de kruipende passiebloem en m’n naakte haver?

Neem dan contact op met De Wilde Boerin voor een rondleiding door het Hof van Aphrodite.

Over dit blog

De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen die net als zij, van lekker eten en vrijen houden. Op een ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en reist ze Nederland rond op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens lezingen, via workshops en in blogs.

Het Hof van Aphrodite is mede mogelijk gemaakt door De Wilde Boer.

Pics credit: bed met bloemen by Modern Ritual, overige foto's eigen werk.

RECENT POSTS

bottom of page