top of page

De sekskroket


Zeg nu eens eerlijk, heb je zelf ooit een kroket klaargemaakt? Nou, middels dit recept kun je ervaren hoe leuk (en toch ook best moeilijk) het is om er samen een aantal te maken. Vanwege de vele lustopwekkende ingrediënten als saffraan, champagne, chilipeper, asperges, oesters en avocado noemen we het gemakshalve een sekskroket. Veel succes.


Recept voor 6 sekskroketten

Bereidingstijd: 30 min + afkoelen

Benodigdheden

Frituurpan

Ingrediënten

50 ml kokend water; 1 visbouillonblokje; 150 ml koud water; 50 ml champagne; saffraan; 150 g boter; halve chilipeper; fijngesneden knoflook; 150 g bloem (wat extra om te paneren); 100 g aspergetips; 6 oesters; halve avocado; 3 takjes basilicum; 1 losgeklopt ei; bakje panko (of paneermeel); citroenmayonaise.

Bereiding

Neem 50 ml kokend water. Los daar 1 blokje visbouillon in op. Voeg daar 150 ml koud water, 50 ml champagne en de saffraan aan toe. Smelt de boter en voeg hier fijn gesneden knoflook en halve chili peper zonder zaadjes aan toe. Voeg de bloem toe en gaar deze in de boter zonder dat het echt verkleurd. Giet bij de hete roux scheut voor scheut de koude saffraan bouillon toe en laat de bouillon goed binden.

Snijd de asperge tips fijn en voeg ze aan de ragout toe. Open de oesters en voeg deze eveneens toe. Snijd een halve avocado in blokjes en snipper 3 takjes basilicum en voeg deze als laatste toe aan de ragout. Spreidt de ragout uit op een plaat en laat deze goed afkoelen! Liefst een nacht. Neem vervolgens stukjes van de ragout en rol hier kroketjes van. Haal de rolletjes door de bloem, door het los geklopt ei en dan door de panko. Herhaal dit zo nodig totdat alles mooi bedekt is. Laat de rolletjes eventueel weer opstijven in de koelkast of vriezer. Frituur ze tenslotte in olie van 180 graden, durende 4 minuten.

Serveer de kroketjes met citroenmayonaise. En maak het gerechtje af met een glas champagne!


Over dit blog De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen die net als zij, van lekker eten en vrijen houden. Op een ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en reist ze Nederland rond op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens lezingen, via workshops en in blogs.

Recept: Hugo Kennis

Foto: Koffietijd/5 uur live

RECENT POSTS

bottom of page