top of page

Sekscrisis door Corona?


Hebben we nu juist meer of minder seks tijdens Corona? Hoe is het op dit moment eigenlijk met ons seksleven gesteld? Deze vragen hielden mij tijdens de pandemie behoorlijk bezig. Een periode waarin de wereld op z’n kop stond en niets meer was zoals het was. Natuurlijk reflecteerde ik op m’n eigen gedrag tijdens de lockdown. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de seks wat minder belangrijk vond. Het experimenteren stond stil en bovendien sprak ik er veel minder met anderen over. Maar hoe ging het eigenlijk met de rest van seksend Nederland?

In het artikel ‘Making love in the time of corona – considering relationships in lockdown’ bespreken drie seksuologen en psychologen de effecten van een lockdown op intimiteit en hoe dit zowel kansen als obstakels vormen op vrijen in tijden van Corona. Want wat blijkt? Sommige mensen verloren totaal hun interesse in seks, terwijl bij anderen het verlangen juist groter werd. Maar vooral de verschillen tussen stellen werden groter, omdat mensen nu eenmaal anders omgaan met stress en angst. Wat me opviel, is dat de behoeften van stellen verschoven: stellen wilden niet per se seks, maar vooral meer tijd voor massages, bubbelbaden en een ongestoord goed gesprek. Ondanks dat het artikel mij enorm boeide, werd ik er ook wel een beetje treurig van. Het lijkt er op dat we niet alleen minder seks hebben, maar er ook minder zin in hebben. Zijn we naast een sociale, culturele en economische crises nu ook in een seksuele crisis beland?!

Over dit blog

De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen die net als zij, van lekker eten en vrijen houden. Op een ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en reist ze Nederland rond op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens voelerijen, via lezingen en in blogs.

Credit pic: street artist Pobel die de muurschildering “Lovers” maakte in Bryne, Noorwegen.

RECENT POSTS

bottom of page