top of page

Pruim performance


Vorige week lag ik in dit bad. Dit bad, maar dan tot de nok toe vol gevuld met rijpe, zachte pruimen. Donkerrode en gele pruimen van het ras dat de prachtige naam - Reine Victoria - draagt. Ik had gezelschap van een vriendin die zich spontaan aanmeldde om aan dit bad-avontuur deel te nemen. Zestig kilogram is er voorzichtig over ons uitgeschud. Koel, stevig en zacht. Zo voelden ze. Soms kleverig, wanneer er een pruim tussen bil en bad klem raakte.

Het uitschudden van de pruimen herinnerde me aan de momenten dat ik op het strand werd ingegraven. Dat iedere schep zand met een plof op je lichaam landt en je lijf vast, en vaster zet. Het pruimenbad was een kleurenpalet van geel- en roodtinten. Als je beter keek zag je ook roze, groen, bruin en paars er in terug. Een bad met smaak. Dat kan ik wel zeggen. Zoete en sappige pruimen, zo groot als een ei.

Een pruimenbad nemen is een van experimenten die ik als de Wilde Boerin doe. Ik wil namelijk meer weten over de relatie tussen eten en seks. Welke inhoud stoffen werken nu op het libido? Waar fantaseren mensen over? En wordt voedsel ook ingezet tijdens de seks? Het verbaasd me dat we het er zo weinig over hebben. Eten en seks gaan namelijk beide over genieten, de tijd nemen, experimenteren.

Het badderen in pruimen heb ik als een speels avontuur ervaren. Er is gelachen, gepraat over seks en persoonlijke grenzen zijn verkend. Er was veel aandacht voor de zintuigen: De lichtzoete geur van de pruim en de voorzichtigheid waarmee je deze vrucht tussen duim- en wijsvinger houdt om het mooie waslaagje te beschermen. Maar ook het verschil per pruim in zoet-zuur, bite en sappigheid.

Van heel veel pruimen eten wordt je echt niet geil, of zoals hoogleraar Voeding & Gezondheid Jaap Seidell het zou zeggen: “neemt de opwinding niet aantoonbaar toe”. Al heeft goede voeding wel degelijk invloed op bijvoorbeeld je penis, meent de Amerikaanse uroloog Aaron Spitz. Vooral groente, fruit, bonen, noten en volkorenproducten hebben een positieve invloed op de gezondheid hiervan.

Of ‘de pruim ook op sap’ is gezet, zoals Koot en de Bie het copuleren zo mooi verwoorden? Uiteraard. Het realiseren van het pruimenbad is één lang en uitgebreid voorspel geweest, met aandacht voor elkaar en voor m’n pruim.

Mijn bad fantasie was de pruim. Wat is die van jou? Fantaseer jij ook over een duik nemen in een bad met pruimen? Of lig je liever in druiven? Of ezelinnenmelk, zoals Cleopatra dat deed? Misschien heb je wel een andere food fantasy? Klieder je liever met slagroom? Zit je graag in appeltaart of slurp je in de weekenden champagne uit de navel van je partner?

Ik daag je uit om jouw food fantasy waar te maken. Durf jij het avontuur aan?

Over dit blog

De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen die net als zij, van lekker eten en vrijen houden. Op een ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en reist ze Nederland rond op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens lezingen, via workshops en in blogs.

Met speciale dank aan:

RECENT POSTS

bottom of page