top of page

Kutcakes, met slagroom en rode bessen


Bereidingstijd: 30 minuten + bakken en afkoelen,

categorie: nagerecht / snack,

ingrediënten voor 12 cupcakes

Benodigdheden: Cupcakevormpjes, mixer en spuitzak

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

225 gr fijne basterdsuiker; 115 gr zachte boter (ongezouten); 2 grote eieren; 2 tl vanille extract; 2 tl bakpoeder; 1/8 tl zout; 300 gr zelfrijzende bloem; 75 ml volle melk

Voor de topping:

115 gr zachte boter (ongezouten); 115 gr frambozen confituur of ingedikte coulis; 1/2 tl vanille extract; 450 gr poedersuiker; 100 gr verse rode bessen ter garnering; 250 ml slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en plaats de cupcakevormpjes in de bakvorm. Meng de suiker en de boter in een mengkom met elektrische mixer tot een luchtige massa. Voeg de eieren en vanille toe en meng alles tot een zachte crème gemengd is. Voeg de droge ingrediënten toe en mix ze op lage snelheid door elkaar. Voeg daarna langzaam de melk toe, niet te lang mixen. Lepel het mengsel in de cupcakevormpjes (gebruik bijvoorbeeld een ijslepel) en zorg ervoor dat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn, de cupcakes zullen nog rijzen. Bak ze 20 minuten af en laat ze 45 minuten afkoelen voordat de topping erop komt (anders smelt je topping).

Om de topping te maken, voeg je alle ingrediënten samen (behalve de verse bessen en slagroom) en meng ze tot een zachte crème, doe dan de topping in een spuitzak met een grote stervormige punt en spuit de topping op de cupcakes. Daarna kun je de verse rode bes en slagroom toevoegen.

Fotografie: Emmylou Cakehead, vagina cupcakes, 2014

RECENT POSTS

bottom of page