top of page

Pittige, zoete Indonesische kippenvleugeltjes


Bereidingstijd: 40 minuten + 12 uur laten intrekken, snack of bijgerecht, voor 4 personen.

Ingrediënten

1½ kg kippenvleugels; 4 teentjes knoflook; 3 el honing; 1 el limoensap; 4 tl gemberpoeder; 6 el olijfolie; 2 tl kurkuma; 1 tl cayenne peper; 1½ tl milde paprikapoeder; 2 el goeloe djawa; zeezout naar smaak.

Voorbereiding

Neem de kippenvleugels, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Doe alle ingrediënten, behalve de kippenvleugeltjes, in een grote schaal en meng dit goed door elkaar. Voeg nu de kippenvleugeltjes toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek het geheel af en zet de schaal minstens 12 uur in de koelkast.

Bereiding

Warm de oven voor op 200 °C. Leg de vleugeltjes goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op. Zet de bakplaat 30 - 40 minuten in de oven en laat ze garen, draai ze na 20 minuten om. Prik er even met een vork in. Als het zacht voelt en het sap eruit loopt, zijn ze klaar.

Fotografie: RitaE uit Pixabay

RECENT POSTS

bottom of page