top of page

Baarmoeder Dialogen

een creatieve workshop hoe je contact met je baarmoeder kunt maken

De baarmoeder. Het orgaan dat nieuw leven mogelijk maakt. Het orgaan dat symbool staat voor het vrouwelijk zijn.

In deze workshop ontwerp je een nieuw ritueel én maak je een yoni-steam om in contact met je baarmoeder te komen. Zodat je deze diepe bron van kracht, creativiteit en wijsheid beter leert kennen en voelen. 

 

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die de baarmoeder serieus neemt. Die vanwege persoonlijke of professionele motivatie nieuwsgierig is naar andere invalshoeken om de betekenis van de baarmoeder bespreekbaar te maken. Of zelf klachten ervaart en naar nieuwe manieren zoekt om het welzijn van de baarmoeder te verbeteren.

Wat ga je doen?

De workshop starten we met een theeceremonie en gaan we in gesprek over wat de baarmoeder voor ons betekent. Vervolgens leer je meer over de kruiden die goed voor haar zijn. En pluk je op het boerenerf een persoonlijke kruidenmelange. Na de gethematiseerde lunch ga je zelf aan de slag met het maken van je eigen yoni-steam van natuurlijke materialen. (Een yoni-steam is een stoombad voor de vagina en baarmoeder, dat in veel culturen als eeuwenoud reinigingsritueel wordt gebruikt.) Wij zorgen voor het materiaal & gereedschap en bieden een professionele begeleiding vanuit de houtwerkplaats van de boerderij. Je rond de workshop af met het uitspreken van jou belofte aan je baarmoeder hoe je het nieuwe ritueel kunt toepassen en integreren in je dagelijks leven.

 

Aan het einde van de workshop heb je concrete handvatten hoe je contact met je baarmoeder kunt maken en neem je de zelfgemaakte yoni-steam - met kruidenmelange - mee naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Wilde Boerin

Baarmoeder Dialogen is een activiteit van De Wilde Boerin. De Wilde Boerin ontwerp (eet)rituelen om taboes bespreekbaar te maken en zet zich in voor een goede seksuele gezondheid. Initiatiefnemer van de Wilde Boerin is Linette Mak. Linette is opgeleid als gedragswetenschapper, maar voelt zich vooral een foodpionier. Baarmoeder Dialogen komt voort uit haar persoonlijke zoektocht hoe ze een positieve relatie met haar eigen baarmoeder kan opbouwen. Eerder ontwikkelde ze hiervoor een dagboekje, nu deze workshop, om te ontdekken wat de baarmoeder voor ons betekent.

 

Locatie

De workshop wordt gehouden op Hoeve Aldenhof in het Noord-Limburgse Afferden. De boerderij is gelegen in Nationaal Park De Maasduinen, met rust, ruimte en natuur. Hoeve Aldenhof is een fijne plek om in te dalen en even helemaal weg te zijn. De boerderij is thuisbasis van de Wilde Boerin en de houtwerkplaats van Local Wood.

Tickets

Het vroegboektarief voor deelname aan de workshop bedraagt € 85,- per persoon (normaliter €115,-).

 

Hier is het volgende bij inbegrepen:

  • Een yoni-steam van hout; 

  • Zakje met kruidenmelange;

  • Een gids/handleiding hoe te stomen;

  • Een Baarmoeder Dialogen dagboekje;

  • Een theeceremonie en (vegetarische) lunch

 

 

 

 

Informatie

We organiseren de workshop op zaterdag 20 mei 2023 van 11:00-16:00.

Er is ruimte voor maximaal 6 personen. 

 

De workshop wordt in het Nederlands gehouden.

Er is gratis parkeergelegenheid.

Voor vragen kun je mailen of bellen naar linette@dewildeboerin.nl / 06 2702 6075.

 

*Annuleringsbeleid

Als je niet kunt komen en je laat het ons 5 of meer dagen van tevoren weten, krijg je je geld terug. Mocht dit minder dan 5 dagen voor het evenement zijn, kun je je ticket verplaatsen naar een andere dag.

 

Bij onze workshops houden we rekening met de landelijke corona voorschriften en adviezen.

bottom of page