Voelerij 

Onderga een multi-sensorische & interactieve ervaring op een pompoen-boerderij

Vanuit het verlangen om meer je lijf te voelen, in contact te komen met de natuur en puur voedsel te (her)waarderen, organiseren we 'voelerijen'. 

 

Een voelerij is een zintuigelijke food-experience, waar een product met een lustopwekkende werking centraal staat. Tijdens een voelerij kan men aan diverse installaties/ activiteiten deelnemen waar de zintuigen - ruiken, proeven, voelen, kijken en horen - geprikkeld worden. 

Zo organiseren we op zaterdag 19 september een voelerij op een echte pompoen-boerderij. We gaan pompoenen oogsten. Luisteren naar bijzondere verhalen over de pompoen. Haar intieme delen ontdekken. Verschillende soorten proeven. En bovenal pompoenen voelen. Ervaar wat het eten met je doet. 

 

Zaterdag 19 september 2020

14:00 - 17:00 

Derdebaan 12 in Groesbeek (bij Nijmegen)

€ 35,- per persoon (incl. 5 hapjes)

 

De pompoen-voelerij vindt plaats bij pompoenkwekerij Groentenhof Poelen uit Groesbeek. Hier telen Chris en Laura Poelen sier- en eetbare pompoenen in 150 verschillende vormen, kleuren en smaken. De ligging op de zuidhelling in het heuvellandschap bij Nijmegen leent zich uitstekend voor de teelt van pompoenrassen zoals de bekende oranje hokkaida, de zoete groene kabocha en de peervormige beige butternut (flespompoen), die normaal beter gedijen in het mediterrane klimaat. Chris en Laura heten je van harte welkom op hun pompoen paradijs.

Lijkt het je leuk om aan de voelerij deel te nemen?

Geef je op via linette@dewildeboerin.nl.

 

De Wilde Boerin organiseert asperge-, kersen- en pompoen-voelerijen. Op locaties buiten in de natuur (op wilde boerderijen) én binnen in publieke ruimten (zoals in een schouwburg tijdens het Creativity World Forum 2019, gedurende de Dutch Design Week).

 

 

I

Pics by Anouk Loeffen