Graan Voelerij, een feest der zintuigen!Zaterdag 24 juli a.s. organiseert de Wilde Boerin de allereerste Graan Voelerij. In navolging op de Asperge, Kersen en Pompoen Voelerijen, zetten we dit jaar graan centraal. Granen zoals tarwe, gerst, rogge, haver, rijst, gierst en mais eten we al sinds mensenheugenis. Wereldwijd vormt het de belangrijkste voedselbron voor de mens. Maar staan we er wel genoeg bij stil hoe graan eigenlijk aanvoelt?


Grijp je kans, want tijdens de Graan Voelerij maak je een zintuiglijke reis langs graan. Je kunt verschillende soorten graan voelen, ruiken, horen, proeven en zien in een reeks van uiteenlopende ervaringen. Op de wilde boerderij en een aantal graanvelden in Afferden (Noord-Limburg) presenteren we acht verschillende interactieve installaties: Zo kun je een haverbad nemen, eindeloos naar een wuivend gerstveld turen, in het strobed duiken of nieuwe smaken ontdekken terwijl je naar een graan gedicht luistert.

​​Zin om (weer) op avontuur te gaan?

Lees hier meer of bestel je ticket voor de Graan Voelerij via linette@dewildeboerin.nl.


De Graan Voelerij wordt georganiseerd in samenwerking met graanverwerkers de HaverRepubliek, food artist Ilja Gerrits, Stichting tot het Behoud van Oude Graangewassen en gemengd landbouwbedrijf Megens.Over dit blog

De Wilde Boerin schrijft een blog voor mensen met trek in het leven. Op een ontdekkingsreis probeert ze erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en reist ze Nederland rond op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens voelerijen, via lezingen en in blogs.


Bron coverfoto: Unsplash

Bron fotoreeks: 2x Unsplash & Suzette Brabander


​​​


RECENT POSTS