Gefrituurde zonnebloemknopjes met tomatensalsa

Bereidingstijd: 25 minuten, als borrelhap of amuse, voor 2 personen.
Ingrediënten
6 kleine (nog goed gesloten) zonnebloemknopjes (zo vers mogelijk); 4 dl melk; 2 eieren; 200g meel; 1 lt frituurolie
Voor de tomatensalsa: 4 tomaten; 2/3 paprika; 1 teentje knoflook; mespuntje komijn; 2 el citroensap; fijngesneden lente-uitje
Benodigdheden
Beslagkom; blender of keukenmachine; garde; frituurpan; plank, bord of schaal om te serveren
Bereiding
Maak de tomatensalsa: snijd de tomaten in 8 delen en laat ze even uitlekken; doe ze dan in de blender of keukenmachine samen met de overige ingrediënten behalve het lente-uitje. Maak het zo grof of fijn als jou lekker lijkt.
Leg het fijngesneden lente-uitje op de tomatensalsa.
Verwarm de frituurolie in een wok of friteuse.
Was en droog de zonnebloemknopjes.
Meng meel, eieren en melk tot een glad beslag. Hoe dikker het beslag hoe meer er aan de knopjes blijft hangen.
Haal de knopjes door het beslag en frituur ze enkele minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Even uit laten lekken.
Gebruik een bord of schaal om te serveren en schik er een kunstwerkje van met de pittige tomatensalsa en bijvoorbeeld nog wat losse zonnebloemblaadjes (ook heel mooi op een zonnebloemblad).
Recept en fotografie: Anna Koster
Комментарии