top of page

In gesprek met Xaviera Hollander


In mijn zoektocht naar de relatie tussen voedsel en libido, kijk ik bijzonder uit naar de volgende ontmoeting. Het betreft een kleurrijke dame die een autoriteit is in haar vakgebied. Ze is in 1943 geboren en zit vol verhalen. Ze is nieuwsgierig, gastvrij, intelligent en heeft een vrije, onafhankelijke geest. Haar carrière is veelzijdig en veelomvattend. Inmiddels is ze schrijver van achttien boeken en een nieuw boek over haar leven in de afgelopen veertig jaar is op komst. Het betreft Vera de Vries, beter bekend als Xaviera Hollander, die wereldberoemd is dankzij haar bestseller The Happy Hooker. Als ervaringsdeskundige en als ‘seksuele revolutionaire’ is ze een levende legende.

Voorafgaand aan onze ontmoeting vroeg ik me af in hoeverre voeding een ding is bij sekswerkers. Ik bedoel, het lichaam is je uithangbord, je werk, je verdient er de kost mee. Ook lichaamsgeur wordt voor een deel bepaald door voeding en kan mensen juist aantrekken of afschrikken. Hoe stimuleer je opwinding en bereid je jezelf voor in de ontmoeting met de ander? Zou het wel of niet eten van bepaalde producten hier enige invloed op hebben? Allerlei vragen waar een voormalig prostituee en madam vast een antwoord op heeft.

Net als de oorsprong van voedsel begint ook Xaviera bij de basis, namelijk op de boerderij. Als jong meisje wist ze nog heel goed de geur van vers hooi te herinneren en de hardheid van het boerenbestaan. Haar ogen beginnen te fonkelen wanneer ze over Rudolf spreekt. Deze sterke jonge boer uit Oostenrijk vroeg haar mee, toen ze daar op vakantie met haar ouders was, een ritje op zijn motorfiets te maken. Met z’n grote handen slingerde hij haar achterop terwijl ze zich dicht tegen hem aandrukte en de beestachtige geur van puur zweet opsnoof. Nog los van het eten maakte de geuren van het boerenleven voor het eerst seksuele opwinding bij haar los.

“Van de mannen die ik ken zijn degenen die rauwig vlees eten een stuk geiler dan degenen die dit nooit doen.”

Op de vraag of er voedselproducten zijn die de lust vergroten, was Xaviera resoluut. Een sappige, rooie biefstuk, spare ribs en met name kippenvleugeltjes hadden een geile uitwerking. Een man gretig kluivend aan het bot, z’n handen druipend van het vet, lippen die opzwellen, verkleuren en vochtig worden, kortom fingerlicking food die het vrouwenhoofd op hol brengt. Met vis zelf heeft Xaviera niet zo veel, al vindt ze een gefileerd tongetje op z’n tijd (what’s in the name), heerlijk om te eten.

Een andere herinnering waar Xaviera graag aan terugdenkt speelde zich in een hotel in Bali af. Onder invloed van blue meanie magic mushrooms, die in een heerlijke omelet waren verwerkt, beleefde ze een ménage à trois met twee Duitse gasten. Ondertussen serveerde een knappe, jonge Balinese ober een plateau met mango, guave en andere tropische vruchten die hij op een bijzonder suggestieve wijze uit haar vagina verorberde. Terwijl de twee Duitse vrienden zich met de rest van haar lichaam amuseerden, bereikte ze superstoned, het heerlijkste orgasme.

Wanneer ik het gesprek met Xaviera de revue laat passeren, denk ik wel dat voedsel een onderdeel uitmaakte van haar werk in de seksindustrie, maar dat dit niet bewust werd ingezet om het verlangen te vergroten. Ook merk ik op dat dierlijk voedsel, en dan met name vlees, een appél op het beestachtige verlangen in zichzelf en haar sekspartners deed. Dit verlangen werd misschien nog wel het meest opgewekt door de wijze waarop het werd opgegeten: zintuigprikkelend.

Wil je meer lezen van Xaviera of misschien haar B&B in Amsterdam bezoeken?

Check dan de website van Xaviera Hollander of haar Facebookpagina.

Commentaires


RECENT POSTS

bottom of page