De asperge deelt haar intieme geheimen


‘Hij die enkele asperges kookt,

er wat eierdooiers en kruiden in poedervorm aan toevoegt,

en dit gerecht elke dag eet,

zal zijn lusten en krachten opvallend zien toenemen.’

Uit Afrodite - liefdesverhalen en andere zinnenprikkels – van Isabel Allende.

De asperge is een zinnenprikkelende groente. De dikke, bleekkleurige asperges met een paars-roze puntje zijn de meest erotische. Het leukst aan deze groente vind ik zijn eenvoud: uit de pan de mond van de geliefde in. Ze worden natuurlijk met de hand gegeten, gedoopt in gesmolten boter en zout.

Juni nadert, de laatste asperges komen dan van het land. Op zaterdag 15 juni a.s. organiseert de Wilde Boerin samen met aspergekweker Rob Ingenbleek en kok Felix Aaldering een voelerij op de wilde boerderij. Tijdens deze 2 uur durende voelerij ga je op ontdekkingsreis en worden diverse hapjes geserveerd, waar uiteraard de asperge centraal staat. Tijdens het proeven, wroeten, luisteren, voeren en onderdompelen is er uitleg hoe de groente groeit, hoe ze wordt geoogst en welke verschillende soorten er zijn. Uiteraard ontbreken de vele anekdotes en andere intieme eigenaardigheden over dit witte goud niet.

Wil je je lief verrassen? Of heb je zelf een asperge-fetisj? Geef je dan op voor een asperge-voelerij door een email te sturen naar linette@dewildeboerin.nl.

Zaterdag 15 juni 2019

16:00-18:00

De Wilde Boerderij, Bleijenbeek 12 in Afferden (L)

€ 15,- per persoon (incl 5 hapjes)

Parkeren is gratis

(Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.)

De asperge-voelerij is de eerste uit een reeks van vier die de Wilde Boerin in samenwerking met telers, kwekers en een kok organiseert:

Over Ingenbleek Asperges

De familie Ingenbleek teelt, steekt, sorteert en verpakt asperges op hun boerderij in Siebengewald. In hun boerderijwinkel verkopen ze verschillende soorten asperges én andere mooie streekproducten aan consumenten en horeca. Kijk voor meer informatie op hun facebookpagina.

Over de Wilde Boerin

De Wilde Boerin maakt een ontdekkingsreis om erachter te komen welke invloed eten op seksuele gezondheid heeft. Hiervoor onderneemt ze allerlei experimenten en rijdt ze Nederland door op zoek naar bijzondere verhalen en connaisseurs van de liefde. Haar ervaringen deelt ze tijdens lezingen, via proeverijen en in blogs op www.dewildeboerin.nl.

Gedicht: Van Isabel Allende uit Afrodite

Foto: Joseph Gonzalez, Unsplash

RECENT POSTS