top of page

Baarmoeder Dialogen

Hoe gaat het eigenlijk met jouw baarmoeder?

De baarmoeder is een plek van geboorte en sterfte, van vreugde en verdriet, van leven en lijden, van verlangen en schaamte. Een plek waar onbewuste trauma’s zijn opgeslagen. Maar ook een bron van creativiteit, kracht en wijsheid. Vanuit de behoefte om in contact te komen met je baarmoeder en te luisteren naar wat ze je te vertellen heeft, is de Wilde Boerin Baarmoeder Dialogen gestart. 

 

Baarmoeder Dialogen is een conversation starter om verbinding te maken met de baarmoeder, de kern van het vrouwelijk zijn. Zodat krachtige en kwetsbare, maar bovenal waardevolle levensverhalen worden gedeeld van onze baarmoeders. Die misschien wel aanzetten tot verwerking van pijn en verdriet of het aanboren van kracht en wijsheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijke ontdekkingsreis

Baarmoeder Dialogen is misschien wel het meest persoonlijke werk dat ik vanuit de Wilde Boerin heb gemaakt. Zo lang ik me namelijk kan herinneren gaat mijn menstruatie gepaard met hevige buikpijnen, en een dagje foetushouding op bed. Iedere maand weer, al meer dan 25 jaar lang. Gek eigenlijk dat je zoiets, zo lang, lijdzaam ondergaat. (Net als 10% van de vrouwen die kampen met endometriose.)  

 

Wat ik me onlangs (pas) realiseerde is dat ik mijn baarmoeder vooral associeer met pijn. Met hevige krampen. Met negatieve gevoelens. Ik vroeg me dan ook af of ik een andere relatie met m’n baarmoeder zou kunnen opbouwen. Ik was benieuwd of ik met haar in contact kon komen. En ik was nieuwsgierig naar wat ze me te vertellen had. 

 

Tijdens een truffel ceremonie ben ik er in geslaagd om in gesprek met m’n baarmoeder te raken. Tijdens de innerlijke reis die ik toen heb afgelegd, kreeg ik inzichten aangereikt over waar de pijnen vandaan komen, hoe ik positieve gevoelens kan ontwikkelen en op welke wijze ik gedurende de gehele maand verbinding met mijn baarmoeder kan maken. 

 

‘Hoe gaat het met jouw baarmoeder?’ is dan ook echt een vraag die ik van mijn baarmoeder aan andere baarmoeders wil stellen. Als onderdeel van mijn eigen helingsproces, en als bijdrage aan een goede seksuele gezondheid.

 

Vraag een dagboekje op of geef je op voor een workshop

In het project Baarmoeder Dialogen wil ik verder ontdekken wat de baarmoeder voor ons betekent. Hoe ziet ze eruit? Hoe werkt ze precies? Hoe kunnen we haar beter voelen? Welke invloed heeft voeding? Zijn er (eet)rituelen of gewoonten die misschien bijdragen aan een gezonde baarmoeder? En wat is de relatie van andere vrouwen met hun baarmoeder? 

 

Het dagboekje dat ik heb ontwikkeld - waar je met hulp van vragen en oefeningen je eigen baarmoeder beter leert kennen - is een eerste stap in deze reis. Stuur me een berichtje als je dit (gratis) dagboekje per post wilt ontvangen.

 

 

Wil je ook in contact met je baarmoeder komen? En ben je benieuwd hoe yoni steaming hierbij kan helpen?

Lees dan meer over de workshop die we hierover organiseren.  

Wil je meer weten over het project Baarmoeder Dialogen, of ben je zelf ook met dit onderwerp bezig, neem dan contact op via linette@dewildeboerin.nl of +31 (0)6 2702 6075. Het lijkt me leuk om kennis met je te maken!

bottom of page